In het project Natural Farm Lab verdiepen drie ontwerpers zich gedurende 2017 in wat natuurlijk veehouden precies kan zijn.

Ontwerpers Matthijs Bosman, Lobke Meekes en Martina Florians zijn met dit vraagstuk aan de slag in het project Natural Farm Lab. Het Kunstenlab als creatieve partij zorgt ervoor dat deze visualisatie tot stand wordt gebracht door de visie van ontwerpers.

Op dit moment zijn de principes en mogelijkheden van natuurlijke veehouderij bekend bij experts. Stichting Platform Natuurlijke Veehouder en de provincie Overijssel willen dat deze vorm van veehouden gangbaar wordt; dat boeren en dierenartsen door heel Nederland het in hun dagelijkse praktijk gaan toepassen. Om dit voor elkaar te krijgen zullen diverse groepen in contact moeten komen met- en geïnspireerd worden door- de principes van het natuurlijk veehouden. Veehouders natuurlijk, maar ook dierenartsen, onderzoekers, consumenten, beleidsmakers en de andere Nederlandse provincies. Maar kan iedereen geïnspireerd raken om de mogelijkheden van natuurlijk veehouden te verkennen?

Matthijs Bosman ontwikkelt een nieuwe supermarkt zonder supermarkt. Zijn invalshoek is om niet met een probleem naar het publiek te stappen, maar met een oplossing. Daarbij zoekt hij naar meer opbrengst voor melkveehouders waardoor een minder intensieve veehouderij mogelijk wordt gemaakt. Maak kennis met Superland: de landelijke supermarktketen die niet bestaat. Het is een structuur die het kopen van voedsel bij de boer voor de consument nog eenvoudiger maakt dan boodschappen doen bij een gangbare supermarkt. Alles van het land gaat direct naar de klant. En hier wordt niet met prijzen gestunt.

Zie zijn commercial: